A venit timpul sa treceti de la Windows 7 la Windows 10

Finalul este aproape pentru utilizatorii de Windows 7: Dupa 10 ani, Microsoft va inceta sa ofere suport pentru sistemul de operare Windows 7 pe 14 ianuarie 2020, ceea ce inseamna ca este timpul sa faceti upgrade la Windows 10 pentru a va asigura ca PC-ul functioneaza fara probleme si in siguranta. Suportul extins pentru utilizatorii de Windows 8.1 se incheie in ianuarie 2023.

Unii utilizatori au ezitat sa faca trecerea, deoarece lansarea Windows 10 a avut mai multe probleme, inclusiv o serie de bug-uri care au determinat Microsoft sa-si retraga actualizarea din octombrie 2018, la doar cateva zile dupa lansarea sa. Cu toate acestea, in aprilie, Microsoft a prezentat mai multe modificari ale abordarii sale de actualizare, incepand cu lansarea din mai 2019, inclusiv lansari mai lente cu teste suplimentare, mai multe optiuni pentru intreruperea actualizarilor si dezvaluirea mai multor probleme cunoscute.

„Multe dintre probleme se datoreaza faptului ca actualizarile se intampla mai frecvent“, a spus analistul Gartner Research Steve Kleynhans. “In general, majoritatea utilizatorilor par destul de multumiti de sistemul de operare si le place experienta pe care le-o aduce, in special pe dispozitivele mai noi”, a adaugat el.

 

De ce sa renunti la windows 7

 

3 motive sa actualizati PC-ul la Windows 10 cat mai curand posibil:

 

1. Securitate

Nevoia de a face upgrade la Windows 10 este, in primul rand, o problema de securitate. Daca inca folositi Windows 7 sau versiuni anterioare, incepand din ianuarie 2020, Microsoft nu va oferi actualizari, remedieri de securitate sau asistenta tehnica pentru probleme, lasand computerul vulnerabil la un risc mai mare de virusi si malware.
Windows 10 include Windows Defender Antivirus incorporat pentru a va proteja impotriva programelor malware si spyware prin e-mail, aplicatii, cloud si web. Windows Hello ofera o optiune de conectare fara parola pentru a debloca dispozitivele cu fata sau cu cititorul de amprente. Si un serviciu Gasiti dispozitivul meu (Find my Device) va poate bloca si sterge dispozitivul Windows de la distanta sau poate depista locatia dispozitivului.

Citeste si >> Tot ce trebuie sa stiti despre Windows 10

 

2. Caracteristici ale experientei utilizatorului

 

Windows 10 ofera o experienta de utilizator mai buna datorita mai multor functii. Una dintre acestea este aplicatia dvs. Telefon (Phone), care va permite sa accesati texte, notificari si aplicatii de pe telefonul dvs. utilizand computerul – similar caracteristicilor Apple Continuity. O caracteristica numita Apeluri (Calls) va permite sa plasati si sa raspundeti la apelurile Android si pe computer (si va puteti conecta iPhone-ul la PC-ul dvs. Windows). O caracteristica de dictare va permite sa inregistrati cu usurinta idei.

Asistentul digital Cortana Microsoft este disponibil si pe PC-urile Windows 10. Sistemul de operare se integreaza mai bine cu Microsoft OneDrive si alte instrumente cloud.

Cea mai recenta actualizare Windows 10 noiembrie 2019 include cateva caracteristici noi, cum ar fi modificarile la notificari, care le vor face mai usor de configurat si gestionat dintr-o aplicatie sau un site web si posibilitatea de a crea evenimente direct din flyout-ul Calendar din bara de activitati, in loc de a deschide aplicatia.

 

3. Actualizari automate

 

Spre deosebire de versiunile anterioare, Windows 10 ofera actualizari automate in mod implicit, pentru a mentine sistemele mai sigure. (Puteti dezactiva aceste optiuni daca doriti, accesand Setari de actualizare Windows> Optiuni avansate si schimbarea de la Automat la o alta optiune din meniul derulant)

In timp ce unii utilizatori ar putea crede de fapt ca obtinerea de actualizari (uneori enervante) nu este necesara, acest lucru ar expune rapid utilizatorul la tot felul de potentiale atacuri malware. Va puteti astepta ca actualizarile sa se intample destul de frecvent, aproape ca si cum ati folosi un dispozitiv Android sau un dispozitiv iOS si veti primi solicitari de actualizare continua a sistemului de operare.

renunti la Windows 7 si faci upgrade la Windows 10

Cum sa faceti upgrade la Windows 10

Microsoft si-a incheiat programul gratuit de actualizare Windows 10 in iulie 2016. Puteti descarca Windows 10 direct de pe site-ul Microsoft. Puteti achizitiona o cheie de activare Windows 10 de aici si va puteti activa Windows-ul imediat dupa ce ati efectuat plata.

Care a fost Windows-ul tau preferat din toate timpurile?

 

 

 

5 (3 voturi)
SC ETOC Online SRL | Toate drepturile rezervate © 2022 | www.etoc.ro $$ | Preturile includ TVA
Gazduit si dezvoltat de
Cos de cumparaturi0
Nu exista produse in cos
Continua cumparaturile
0