Cum sa conectati cheia de produs Windows 10 la un cont Microsoft

Daca folositi un cont local, utilizati acest ghid pentru a conecta cheia de produs Windows 10 la contul Microsoft pentru o reactivare mai usoara.

 

Atentie! Pentru a putea transfera Windows 10 pe un alt calculator trebuie sa va conectati licenta la un cont de Microsoft.

 

La actualizarea aniversara pentru Windows 10, Microsoft a introdus o multime de noi modificari si functii pentru PC, inclusiv o modalitate de a facilita activarea. Desi, activarea Windows 10 a fost mereu un proces simplu, reactivarea sistemului de operare, dupa o modificare hardware, nu este deloc usoara.

Pasii de instalare pentru Windows 10 ii gasiti aici.

Incepand cu Windows 10 Anniversary Update, cheia produsului dvs. nu mai este atasata doar la hardware-ul, dvs. putand sa il conectati si la contul de Microsoft. Aceasta noua modificare va permite sa reactivati Windows 10, fara a fi nevoie sa contactati Microsoft atunci cand faceti modificari semnificative la hardware-ul computerului, inclusiv inlocuirea placii de baza, a procesorului sau a hard disk-ului.

Actualizarea Windows 10 Anniversary Update o veti gasi si ca versiunea 1607. Daca inca nu il aveti, incercati sa verificati actualizarile din Setari > Actualizare si securitate ale Windows 10.

Asocierea unei licente Windows 10 la un cont Microsoft este, de fapt, un proces automat daca va conectati la computer cu un cont Microsoft. Dar daca utilizati un cont de utilizator local, va trebui sa conectati computerul (cu cheia dvs de produs) de contul Microsoft.

In acest ghid pentru Windows 10, vom parcurge pasii pentru a conecta cheia produsului dvs. cu un cont Microsoft pentru a simplifica reactivarea.

Daca nu aveti inca o licenta de Windows putetei sa cumparati una de aici.

Trebuie sa va asigurati ca Windows 10 este activat corect pe computer si puteti face acest lucru, cu usurinta, in urmatorii pasi:

 • Deschideti setarile;
 • Apasati click pe Actualizare si securitate;
 • Apasati click pe Activare.

Pagina de activare ar trebui sa afiseze „Windows este activat cu o licenta digitala” (sau cheia produsului) / “Windows is activated with a digital license” (or product key).

 

Cum sa asociati licenta Windows 10 la un cont Microsoft

Dupa ce copia dvs. de Windows 10 este activata corect, trebuie sa adaugati un cont Microsoft pe care doriti sa-l conectati de cheia produsului. Cu toate acestea, este important sa retineti ca acest proces va va schimba tipul de cont de la un cont local intr-un cont Microsoft.

 • Deschideti Setarile (Settings);
 • Apasati click pe Conturi (Accounts);
 • Apasati click pe informatiile dvs (Your info);
 • Apasati click pe linkul Conectati-va cu contul Microsoft (Sign in with a Microsoft account instead);

Conectati licenta Windows 10 la un cont Microsoft

 

 • Completati informatiile de conectare;
 • Apasati click pe Autentificare (Sign in);

Autentificare in contul Microsoft

 

 • Introduceti parola curenta;
 • Apasati click pe Urmatorul (Next);

Autentificare in contul Microsoft

 

 • Apasati click pe butonul Setati un PIN (Set up a PIN) sau pe linkul Sariti acest pas (Skip this step) pentru a finaliza procesul.

Setati un cod PIN pentru autentificare

 

Dupa ce ati finalizat pasii mentionati mai sus, puteti elimina contul Microsoft, dar revenirea procesului va elimina dispozitivul din cont, ceea ce va anula asocierea.

Puteti verifica daca licenta dvs. digitala este legata de contul Microsoft, urmand acesti pasi simpli:

 • Deschideti Setarile (Settings);
 • Apasati click pe Actualizare si securitate (Update & Security);
 • Apasati click pe Activare (Activation).

Verificati daca Windows 10 este activat

 

Pagina de activare ar trebui sa afiseze acum „Windows este activat cu o licenta digitala legata de contul Microsoft”. In plus, va puteti conecta la contul Microsoft folosind browserul web si navigand in sectiunea Dispozitive (Devices). Daca gasiti computerul listat, inseamna ca licenta este legata.

 

Windows 10 este activat

Acum, dupa ce ati conectat cu succes licenta dvs de Windows 10 de contul de Microsoft, puteti sa folositi acest cont pentru a muta licenta pe alt calculator. Tot ce trebuie sa faceti este sa instalati Windows-ul pe alt calculator si sa va logati cu contul dvs. de Microsoft.

 

Cum sa eliminati licenta si apoi sa o transferati pe un alt computer

Pentru a muta o licenta Retail de Windows 10 pe un computer nou, aceasta va mai putea fi utilizata pe computerul vechi. Windows 10 nu are o optiune de dezactivare. In schimb, aveti doua optiuni:

1. Dezinstalati cheia produsului – aceasta este cea mai usoara metoda de dezactivare a licentei. Aceasta nu informeaza serverele de activare Microsoft ca licenta nu mai este utilizata pe acel computer; in schimb, va evita conflictele care vor putea sa apara daca serverele de activare Microsoft ar detecta licenta in utilizare pe mai multe sisteme.

2. Formatati computerul – aceasta metoda asigura ca licenta nu mai este utilizata pe computer. Puteti utiliza optiunea Formatare, convenabila in Windows 10.

 

Dezinstalati cheia de produs Windows 10

Cum muti licenta de Windows 10

 

Apasati tasta Windows si scrieti cmd, apoi apasati click pe Command Prompt si selectati – Run as administrator. La promptul de comanda, introduceti urmatoarea comanda: slmgr.vbs / upk.

Aceasta comanda dezinstaleaza cheia produsului, care elibereaza licenta pentru a fi utilizata in alta parte.

 

 

5 (4 voturi)
SC ETOC Online SRL | Toate drepturile rezervate © 2022 | www.etoc.ro $$ | Preturile includ TVA
Gazduit si dezvoltat de
Cos de cumparaturi0
Nu exista produse in cos
Continua cumparaturile
0