Cuprins:
I. Activare Licenta Windows 10
II. Instalare de la zero Windows 10
Atentie! Pentru a putea transfera Windows 10 pe un alt calculator trebuie sa va conectati licenta la un cont de Microsoft.
Pasii de conectare la contul de Microsoft ii puteti gasi aici: https://etoc.ro/cum-sa-conectati-cheia-de-produs-windows-10-la-un-cont-microsoft/
In cazul in care aveti deja instalat pe calculator Windows 10 si doriti sa il activati, trebuie sa urmati pasii de mai jos:
1. Deschideti Panou de control – Sistem (Control Panel – System) sau apasati click dreapta pe iconita de pe Computerul meu/Acest PC (My Computer/This PC) si selectati Proprietati (Properties) sau de la tastatura combinatia de taste Windows + Pause Break si apoi apasati pe Schimba cheia de produs (Change product key).
2. In fereastra care se va deschide, copiati cheia de activare primita pe email de la License Hub.
Daca nu aveti o cheie de activare, puteti cumpara Windows 10 de aici si o veti primi pe email, imediat ce se confirma plata.
3. Windows-ul este acum activat (Windows is activated).
Daca nu aveti Windows 10 instalat pe calculator, trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a-l instala:
Atentie!
Pentru a putea face un stick USB (sau un DVD) bootabil trebuie sa aveti acces la un calculator care are un Windows instalat deja. Abia dupa ce ati creat stick-ul / DVD-ul bootabil puteti sa incepeti instalarea Windows-ului pe un calculator nou.
1. Intrati pe site-ul Microsoft si descarcati Windows 10: https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10
2. Pregatiti un stick USB de cel putin 8GB, fara date pe el (acesta va fi formatat in procesul de copiere) sau un DVD gol, in cazul in care aveti un DVD-Writer.
3. Descarcati utilitarul Microsoft.
4. Dupa descarcarea completa a aplicatiei de asistenta a instalarii Windows 10 de pe site-ul Microsoft, aceasta trebuie deschisa. Cititi cu atentie termenii de licentiere Microsoft, apoi apasati pe Accept.
5. Alegeti crearea mediului de instalare (Create installation media), apoi apasati pe Urmatorul (Next).
6. Selectati varianta dorita (Arhitecture): 32 biti sau 64 biti pentru sistemul de operare Windows 10 si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).
8. Selectati optiunea USB flash drive (USB flash drive) pentru a scrie fiserele necesare pe stick-ul USB sau ISO file pentru a crea o imagine ISO a sistemului de operare Windows 10, care va trebui scrisa ulterior pe DVD si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).
9. Alegeti stick-ul USB pe care se vor scrie fisierele (in cazul in care sunt mai multe) si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).
10. Va incepe procesul de descarcare a fisierelor, urmat de scrierea acestora pe stick-ul USB, care poate dura 15 – 30 de minute.
11. Introduceti Stick-ul / DVD-ul bootabil in calculator.
11.1 Restartati calculatorul.
11.2 Intrati in bios-ul calculatorului, apasand repetat tasta Del / Esc / F2 / F10 / F9 (poate sa difere in functie de PC-ul dvs.). Unele computere va spun ce buton sa apasati pentru a intra in BIOS la pornirea computerului.
11.3 Gasiti meniul de optiuni de pornire al BIOS-ului.
Meniul de optiuni de pornire al BIOS-ului poate varia in functie de locatie sau de numele din ilustratie, dar in cele din urma il puteti gasi daca cautati.
11.4 Selectati unitatea de disc optica / stick-ul USB ca primul dispozitiv de pornire al computerului.
Desi aceasta metoda poate varia intre computere, meniul de optiuni de pornire este, de obicei, un meniu cu numele dispozitivelor mobile, din care ar trebui sa setati unitatea CD, DVD sau stick USB ca prim dispozitiv de pornire. De asemenea, poate fi o lista de dispozitive unde puteti seta ordinea de pornire a acestora.
11.5 Salvati modificarile din setari.
Apasati butonul indicat pe ecran sau selectati optiunea de salvare din meniul BIOS pentru a salva configuratia.
11.6 Opriti computerul. Apoi porniti-l inca o data. Cand computerul porneste, puteti alege optiunea sa bootezi de pe disc sau stick. Dupa ce alegeti optiunea potrivita, instalarea Windows va incepe.
Daca nu vi se cere sa alegeti modul de pornire, este posibil sa fi gresit un pas. Incercati din nou pasii precedenti si asigurati-va ca ati selectat unitatea corecta din meniul de pornire BIOS.
12. Alegeti detaliile de instalare: limba, timpul si moneda locala, precum si layout-ul tastaturii.
Apoi, in urmatorul ecran, apasati pe Instaleaza acum (Install now).
13. Cand vedeti pe ecran Activeaza Windows-ul (Activate Windows), introduceti cheia de activare primita pe email de la License Hub si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).
Daca nu aveti o cheie de activare, puteti cumpara Windows 10 de aici si o veti primi pe email imediat ce se confirma plata.
Daca ati reusit sa urmati toti pasii, inseamna ca Windows 10 a fost instalat si activat cu succes.
Pentru a putea transfera Windows 10 pe un alt calculator trebuie sa va conectati licenta la un cont de Microsoft. Pasii de conectare la contul de Microsoft ii puteti gasi aici:
https://etoc.ro/cum-sa-conectati-cheia-de-produs-windows-10-la-un-cont-microsoft/