Pasi de instalare Microsoft Windows 11

Daca nu aveti Windows 11 instalat pe calculator, trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a-l instala. Instalarea de Windows 11 este asemanatoarecu cea de Windows 10.

Atentie: Pentru a putea face un stick USB (sau un DVD) bootabil trebuie sa aveti acces la un calculator care are un Windows instalat deja si o conexiune la internet. Abia dupa ce ati creat stick-ul / DVD-ul bootabil puteti sa incepeti instalarea Windows-ului pe un calculator nou.

 

Crearea unui stick bootabil

1. Intrati pe site-ul Microsoft si descarcati  utilitarul de instalare MediaCreationTool pentru Windows 11https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2156295

2. Pregatiti un stick USB de cel putin 8GB, fara date pe el (acesta va fi formatat in procesul de copiere) sau un DVD gol, in cazul in care aveti un DVD-Writer.

3. Descarcati utilitarul Microsoft.

Descarcare Windows 10

 

4. Dupa descarcarea completa a aplicatiei de asistenta a instalarii Windows 11 de pe site-ul Microsoft, aceasta trebuie deschisa. Cititi cu atentie termenii de licentiere Microsoft, apoi apasati pe Accept.

Cititi si acceptati termenii si conditiile

 

5. Alegeti crearea mediului de instalare (Create installation media), apoi apasati pe Urmatorul (Next).

Create installation media Windows 10

 

6. Selectati varianta dorita (Arhitecture): 32 biti sau 64 biti pentru sistemul de operare Windows 11 si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).

Alegeti limba si arhitectura pentru Windows 10

 

8. Selectati optiunea USB flash drive pentru a scrie fiserele necesare pe stick-ul USB sau ISO file pentru a crea o imagine ISO a sistemului de operare Windows 11, care va trebui scrisa ulterior pe DVD si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).

Alegeti unde vreti sa creati kitul de instalare

 

9. Alegeti stick-ul USB pe care se vor scrie fisierele (in cazul in care sunt mai multe) si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).

Creatistick-ul dorit pentru a crea un stick USB bootabil

 

10. Va incepe procesul de descarcare a fisierelor, urmat de scrierea acestora pe stick-ul USB, care poate dura 15 – 30 de minute.

Windows 10 se descarca

 

Instalare Windows 11

 

11. Introduceti Stick-ul / DVD-ul bootabil in calculator.

 

11.1 Restartati calculatorul.

 

11.2 Intrati in bios-ul calculatorului, apasand repetat tasta Del / Esc / F2 / F10 / F9 (poate sa difere in functie de PC-ul dvs.). Unele computere va spun ce buton sa apasati pentru a intra in BIOS la pornirea computerului.

Alegeti meniul boot din bios

 

11.3 Gasiti meniul de optiuni de pornire al BIOS-ului.
Meniul de optiuni de pornire al BIOS-ului poate varia in functie de locatie sau de numele din ilustratie, dar in cele din urma il puteti gasi daca cautati.

 

11.4 Selectati unitatea de disc optica / stick-ul USB ca primul dispozitiv de pornire al computerului.

Alegeti dispozitivul de pe care doriti sa bootati

 

Desi aceasta metoda poate varia intre computere, meniul de optiuni de pornire este, de obicei, un meniu cu numele dispozitivelor mobile, din care ar trebui sa setati unitatea CD, DVD sau stick USB ca prim dispozitiv de pornire. De asemenea, poate fi o lista de dispozitive unde puteti seta ordinea de pornire a acestora.

 

11.5 Salvati modificarile din setari.
Apasati butonul indicat pe ecran sau selectati optiunea de salvare din meniul BIOS pentru a salva configuratia.

Salvati modificarile efectuate

 

11.6 Opriti computerul. Apoi porniti-l inca o data. Cand computerul porneste, puteti alege optiunea sa bootezi de pe disc sau stick. Dupa ce alegeti optiunea potrivita, instalarea Windows va incepe.

Daca nu vi se cere sa alegeti modul de pornire, este posibil sa fi gresit un pas. Incercati din nou pasii precedenti si asigurati-va ca ati selectat unitatea corecta din meniul de pornire BIOS.

 

 

12. Alegeti detaliile de instalare: limba, timpul si moneda locala, precum si layout-ul tastaturii.

 

Alegeti limba si regiunea pentru a incepe instalarea

Apoi, in urmatorul ecran,  apasati pe Instaleaza acum (Install now).

 

13. Cand vedeti pe ecran Activeaza Windows-ul (Activate Windows), introduceti cheia de activare primita pe email de la License Hub si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).

Introduceti cheia de activare pentru Windows 10

 

Daca nu aveti o cheie de activare, puteti cumpara Windows 11 de aici si o veti primi pe email imediat ce se confirma plata.

Daca ati reusit sa urmati toti pasii, inseamna ca Windows 11 a fost instalat si activat cu succes.

 

Conectare licenta la un cont Microsoft

Atentie: Pentru a putea transfera Windows 11 pe un alt calculator trebuie sa va conectati licenta la un cont de Microsoft.

Pasii de conectare la contul de Microsoft ii puteti gasi aici:

https://etoc.ro/cum-sa-conectati-cheia-de-produs-windows-10-la-un-cont-microsoft/

 

 

 

Voturi
SC ETOC Online SRL | Toate drepturile rezervate © 2021 - 2022 | www.etoc.ro $$ | Preturile includ TVA
Gazduit si dezvoltat de