Achizitionarea unei licente potrivita nevoilor tale

Microsoft Corp este cea mai mare producatoare de software din lume, cu peste 90.000 de angajati in mai mult de 100 de tari. Deseori, numele firmei se prescurteaza „MS”.

Are sediul in Redmond, Washington, SUA. Este o companie care dezvolta, produse, licentiaza si face intretinerea la o gama larga de servicii, in principal legate de calculatoare.
De asemenea, Microsoft domina piata cu pachetul de software Microsoft Office. Compania a activat in ultimii ani si in industria de jocuri video (consolele Xbox, Xbox 360 si Xbox One), precum si pe domeniul serviciilor digitale.

 

Cumpara un sistem de Operare Microsoft Windows de aici:

 

https://etoc.ro/categorie/pc-periferice-software/software/sisteme-de-operare/

 

Fiecare licenta software este updatata intr-o varianta noua o data la cativa ani. De exemplu, cea mai noua versiune de Windows este Windows 10 si pentru Office este Office 2019 (sau Office 365 care se plateste anual si primeste intotdeauna cele mai noi actualizari).

Fiecare licenta are diverse pachete de optiuni, in functie de tipul de activitate pentru care este folosita. De exemplu, Windows 10 Home care este gandit pentru utilizarea personala, pe cand Windows 10 Pro – este gandit pentru utilizarea la birou.

Vezi care sunt diferentele intre Windows 10 Pro si Windows 10 Home

Cu toate astea, oricare din variantele de Windows poate fi cumparata atat pentru uz casnic, cat si la birou, in functie de nevoile fiecaruia. Multi considera ca daca achizitioneaza o licenta pentru la firma, aceasta trebuie sa fie de exemplu Windows 10 Pro, cand, de fapt, pot achizitiona si Windows 10 Home, daca optiunile acestuia sunt suficiente nevoilor lor.

 

Fiecare din aceste variante de licente se poate fi folosit la birou sau acasa.

Ce aplicatii contine fiecare varianta de Office

 

Ce produs sa cumpar pentru calculatorul meu?

In majoritatea cazurilor, iti recomandam sa achizitionezi o licenta Retail indiferent unde o vei folosi – acasa sau la firma. Acest sfat nu se aplica daca planuiesti sa achizitionezi un calculator nou care vine cu licenta preinstalata (aceasta licenta este cel mai probabil OEM).

 

Ce Office sa cumpar pentru calculatorul meu

Pentru Windows 10 recomandam Office 2019 / Office 2016

Pentru Windows 8/8.1 recomandam Office 2016 / Office 2013

Pentru Windows 7 recomandam Office 2013

 

Tipuri de licente Microsoft

 

Retail

Versiunea Retail a Windows sau Office este versiunea completa si versiunea standard „de consum”. De fiecare data cand intri intr-un magazin de electronice si vezi cutiile de Licente Microsoft, te uiti la versiunea Retail. Este conceput pentru persoanele care doresc sa isi upgradeze computerul sau sa cumpere o noua licenta. Licenta poate fi instalata pe orice computer si ofera suport complet din partea Microsoft. Versiunea Retail este mai scumpa decat versiunea OEM. Licentele Retail pot fi FPP (Full Package Product) sau ESD (Electronic Software Delivery).

OEM – Original Equipment Manufacturers

Versiunea OEM a Licentelor Microsoft este utilizata, in primul rand, producatorii mari de calculatoare, precum si magazinele locale de calculatoare. Cand achizitionezi un calculator nou si vine cu o licenta preinstalata, cel mai probabil aceasta este o licenta OEM. Versiunea OEM este legata de un singur computer pentru totdeauna, nu se pot achizitiona separat, si nu vine cu suport din partea Microsoft. Licentele Windows sau Office OEM sunt mai ieftine decat cele Retail.

FPP – Full Package Product

Full Package Product (FPP) este versiunea Retail a unui produs licentiat Microsoft. FPP-urile sunt vandute in magazine in cutii impachetate, cu contract. Cutia include suporturi (CD-ROM, DVD sau stick USB), ghidul utilizatorului final si alte articole de ambalare, precum promotii pentru alte produse sau servicii software Microsoft.

GGK – Get Genuine Kit

Aceasta este o licenta mai scumpa facuta pentru persoanele care fac upgrade din sisteme de operare non-autentice. Un sistem de operare non-autentic este o versiune de Windows care a fost achizitionata ilegal, cu sau fara cunostinta cumparatorului.

ESD – Electronic Software Download

Electronic Software Delivery este o livrare digitala a unei chei de produs direct catre consumatori si intreprinderi mici prin intermediul vanzatorilor, al revanzatorilor si al partenerilor. ESD este cel mai rapid si simplu mod de a cumpara licente software. Software-ul este cumparat, platit si livrat Online.

MSDN – Microsoft Developer Network

Microsoft Developer Network este portiunea Microsoft responsabila pentru gestionarea relatiei firmei cu dezvoltatorii si testerii, cum ar fi dezvoltatorii de hardware interesati de sistemul de operare (OS) si dezvoltatorii de software care se dezvolta pe diverse platforme de sistem de operare sau folosesc API sau scripturi. Un abonament MSDN permite, de asemenea, utilizatorului licentiat sa evalueze software-ul si sa simuleze mediile clientilor pentru a diagnostica probleme legate de programele sale.

MAK – Multiple Activation Key

O cheie de activare multipla (MAK) este un instrument de licentiere si activare a software-ului care ofera activarea o singura data a unui produs software printr-un server de autentificare / activare gazduit. Aceasta tehnica de activare si autentificare a produselor software este utilizata de Microsoft pentru validarea calculatoarelor unice sau multiple.

Licente cu Subscriptie

Programul de abonare online Microsoft (MOSP) este un program de licentiere Microsoft Volume bazat pe abonamente pentru organizatiile cu cinci sau mai multi utilizatori care doresc sa se aboneze, sa activeze, sa furnizeze si sa intretina servicii fara probleme si in mod accesibil. Office 365 este un abonament care vine cu aplicatii premium precum Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher si Access (Publisher si Access sunt disponibile doar pe PC). Office 365 vine de asemenea cu servicii precum 1 TB de stocare OneDrive, 60 minute Skype pe luna si suport pentru chat si telefon Microsoft.

Licente cu activare Online

Cand achizitionezi o licenta Microsoft cu activare online primesti un link de download si o cheie electronica a software-ului pentru activarea acestuia. Se instaleaza pe un singur PC si nu poate fi mutata, fiind valabila pe toata durata de viata a dispozitivului pe care a fost instalata. Se poate reinstala doar pe acelasi PC si nu se asociaza contului tau de Microsoft.

Licente cu activare prin contul Microsoft

Licenta electronica cu activare prin contul Microsoft – se acceseaza setup.office.com, unde cheia de activare primita se asociaza contului tau de Microsoft, unde o poti gasi ulterior si reinstala, chiar si pe alt PC, cand primul s-a defectat sau nu mai este folosit.

Valabilitatea licentelor

Toate licentele Microsoft sunt valabile pe viata, cu exceptia celor cu subscriptie / abonament care sunt valabile de obicei pe un an (ex: Ofice 365).

Ce inseamna valabilitate pe viata?

Inseamna ca ele vor functiona pe toata durata de viata a calculatorului pe care au fost instalate si vor putea fi reinstalate pe acelasi calculator de oricate ori este nevoie.

In cazul licentelor cu activare prin contul Microsoft, acestea pot fi mutate pe un alt calculator dupa ce au fost dezactivate de pe calculatorul anterior. Acest lucru le face de obicei utile pentru firme.

 

Windows 10 pentru gaming

Folosirea de software autentic aduce multe beneficii

Calculatoarele care folosesc software autentic sunt mai rapide, mai sigure si mai fiabile decat cele care ruleaza software contrafacut. In plus, primesc ultimele actualizari de securitate de la Microsoft.

 

Cititi in continuare:

Tot ce trebuie sa stii despre Windows 10

A venit timpul sa renuntati la Windows 7 si sa faceti upgrade la Windows 10

SC ETOC Online SRL | Toate drepturile rezervate © 2024 | www.etoc.ro $$ | Preturile includ TVA
Gazduit si dezvoltat de
Cos de cumparaturi0
Nu exista produse in cos
Continua cumparaturile
0